
- Stok Durumu: Stokda var
- Üretici Firma: Sarıönder
- Ürün Kodu: URN-5717109
- Ağırlık: 1,000.00g
İçindekiler: Dana eti, buy otu tohumu, sarımsak, kırmızı toz biber, tuz, nitrit (E 250) , gıda boyası (çemende) ( E 129)
PASTIRMA ETİNDE NİTRİT, ÇEMENİNDE GIDA BOYASI KULLANILMASININ SEBEBİ: Pastırmanın etinin doğal rengi kırmızı değil mora çalan siyah veya koyu bordodur (etten ete renk değişebilir) ve ürün dilimlendiğinde kısa sürede renk çok daha hızlı şekilde daha da koyulaşır, nitrit ete kırmızılık verir. Çemenin de doğal rengi kırmızı değil açık kahverengidir. Ancak nitritsiz ve gıda boyasız yapılan bir pastırmayı tüketici malesef bozuk sanmaktadır. Firmamız daha önce bu şekilde üretim yapmıştır ama özellikle nitritsiz pastırma isteyenler dahi ürün hakkında ciddi şikayetlerde bulunduğu için nitritsiz pastırma üretimimiz artık mevcut değildir, Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatına göre bu maddeler kullanılmaktadır.
Ürün Hakkında:
- %100 dana etinden imal edilmiştir.
- Sırt, Antrikot ve Kuşgömü pastırmanın uçlarından üretilmektedir.
- Yemeklerde, çorbalarda ve hamur işlerinde kullanılır.
- Uzun süre saklanacak ise derin dondurucu tercih edilmelidir.
- Kısa süreli kullanımda (1-3 gün) 0 ile +4 C derecede muhafaza edilmelidir.
- Ürünlerimizin tamamı T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni ile hijyen ve sağlık koşullarında üretilmektedir.






